Проекти

Договор с ПСС

ПСС сключи договор с Ар Ай Ти ЕООД

Щастливи сме да споделим, че екипът ни бе избран да администрира и развива сайта на Планинска спасителна служба (ПСС) към Български червен кръст. За нас е привилегия да дадем своя принос към каузата на планинското спасяване и към тези, които рискуват своя живот в суровите условия сред природата. Започнала преди години като доброволна дейност на отделни групи планинари, днес ПСС е съществена част от структурата на БЧК. Основна задача на ПСС е да оказва помощ при нещастия в планините. Планинските спасители работят изцяло на доброволен принцип. Те дават дежурства в ключовите пунктове на големите български планини. При злополука или нещастен случай, те провеждат сложни спасителни операции, като евакуират пострадалите до лечебно заведение. ПСС работи много и за предотвратяване на инцидентите в планините. Всеки ден се осигурява актуализирана информация за състоянието на различните планински курорти, като има постоянна връзка с местните и националните медии.

Нека бъдем отговорни и закупуваме своевременно своята планинска застраховка.

Тя е необходима както за активно практикуващите планински спортове, така и за туристите. Актуални цени и покрити рискове може да получите на сайта на партньора ни Polica.bg, раздел Туризъм в България.

Не пропускайте да изтеглите и приложението за улеснена комуникация на нуждаещи се от помощ туристи с Планинската спасителна служба в България. С него при включване на GPS приемника координатите на текущото местоположение могат да бъдат изпратени с SMS към дежурния център на ПСС.

Последни публикации

Архив